subscribe to the RSS Feed

Semibasement House Design in Mexico

Facade of The Godoy House by hernandez silva architects
This remarkable house design located at Mexico, expose the transparent idea with square-shape building at the corner space and sorrounded by wood-land, such a lovely place to stay. Design by Hernandez Silva Architects, offer a shopisticated concept using semi-basement building with two storey part and seem hiding the huge potential from the outlook facade. using very neat and simple glasses window with massive wall at the front, it keep the whole concept secretly save behind.


When entering the back-yard, we will find out how stunning design on this resindence, using all aspect of transparent and expose lighting, deliver the spacius roomly to all compartment in this building.
Covered by huge-clean glass in almost every outshape of the house bring the really transparent sighting with window-binding system to replace block concrete.
day and night scenery of completely open house designusing warm lighting providing much more geniuos concept than makes the building so much exposure in night time, and the strong look more outstand.

Remarkable Semi-basement House with window folding system

the open-air concept also help the air circulation inside the building always change since, all the air flow design easily circulate to every part of the house, with private pool at the backyard is an additional point to this modern design include using marble on flooring and tile part.
transparent volume house sorrounding with woodlandstunning house design in flat land and a corner placeLiving room and dining-place are accessable from everywhere, beside it easy and simple it bring lot of space save by removing the wall-block as ordinary house concept.

modern concept of living room and main bedroomDesigner review :

The house is located in a private neighborhood outside the city, the land is flat and located in a corner, with neighbors to the south and east side, the west contains a large line of trees that separates the house from the street and takes a turn into the north where both entrances lie: one pedestrian and another one for cars, there are two bodies floating, the one on the left is a large box covered in gray stone that levitates over the street opening a gap where the cars are stored, the second body is transparent and light, larger and higher, which shows the pedestrian entrance, it is a volume of windows to the north and west sheltered by a white steel lattice, obeying the relationship with the sun, as this orientation is extremely hard in the city.

The transparent volume at the entrances expands by the side of the trees, the lattice covers its front face and is secured to a vertical wall at the back, which eventually blocks the heat from the west, in the back, two walls rise and bend horizontally to create a great flying ceiling of 36ft. (11mts.) over the garden and pool, supporting a second floor where the master bedroom is located so that it gets a complete open view to the garden which is surrounded by woodland.

The entrance platform is elevated because the house has a semi-basement, thereby it allows to generate different uneven levels opening the flow in several directions, the inside is completely open, with almost all the walls in the same direction, this is quite evident from the courtyard entrance, which is a well it double height gap, where the main circulations converge, one vertical and the other a translucent glass bridge connecting the two ends on the first floor.

The house structure is steel, it was built during a situation where this material was at a low price, allowing to build an almost floating house.

The house opens with a long and folding window system in the background, integrating the garden into the interior, making social spaces in a fully integrated large terrace with a garden and pool, this allows to live the cool and privileged Guadalajara’s weather, the dining room looks out above the terrace and communicates above the garden with the kitchen and studio, the two stairs set off from the basement to the second floor, one leads to the services and the other weaves the social and private spaces of the house.

The roofs are flat on the front but slightly declined on the back due to construction regulations covered with coated yellow ceramic, the walls are mostly smooth, floors are marble and wood, the carpentry is all in dark colors, using white steel on many elements of the house.

 

Be Sociable, Share!

    Leave a comment for this article:

    home | top

    You might also likeclose